Egyedi és kis szériás arany, ezüst, drágaköves ékszerek - 6 helyen személyesen is átveheted!

Kérdésed van? Hívj minket! +06-20/549-7969

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek

Üdvözlünk a ANTAL Corporation Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett Weboldalon. Jelen Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.antalekszer.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) elérhető szolgáltatás igénybevételének és az igénybevevő (továbbiakban: Vásárlónk) általi használatának feltételeit. Vásárlónk személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról.

A Weboldal használatához szükséges egyéb technikai tájékoztatás, amit a jelen ÁSZF nem tartalmaz, azt a Weboldalon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. A szerződés nyelve magyar. Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát. Vásárló a Weboldal használatával elfogadja a Szolgáltató Általános Felhasználási és Szerződési Feltételeit.

 

A szolgáltató adatai

Cégnév:                                          ANTAL Corporation Kft.

Székhely cím:                                1133 Budapest, Tutaj u. 6/A.

Levelezési cím:                             1133 Budapest, Tutaj u. 6/A.

Cégjegyzék szám:                         01-09-273041

Adószám:                                      14067107-2-41

Telefonszám:                                +36 20 494 8464 (munkanapokon: 08-tól 16-ig)

E-mail:                                           kapcsolat@antalekszer.hu

Számlavezető Bank:                     OTP Bank Nyrt.

Bankszámlaszám:                        11706023-20009946-00000000

Bejegyző Bíróság neve:               Fővárosi Törvényszék Cégbíróság

NEHITI nyilvántartási szám:        PR 7655

 

A vállalkozás kiskereskedelmi üzletei, ANTAL ékszerboltok:

  • 8500 Pápa, Celli út 92. – Tesco üzletsor
  • 8360 Keszthely, Csapás u. 27. – Tesco üzletsor
  • 9600 Sárvár, Rákóczi F. u. 83. – Tesco üzletsor
  • 8100 Várpalota, Fehérvári út 17. – Tesco üzletsor
  • 2440 Százhalombatta, Damjanich u. 27. – Tesco üzletsor

 

Tárhely szolgáltató adatai:          

Szolgáltató cégneve:           UNAS Online Kft

Szolgáltató székhelye:         9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Cégjegyzékszám:                 08-09-015594

Adószám:                             14114113-2-08

E-mail:                                  unas@unas.hu

Termékek ára

Az www.antalekszer.hu weboldalon megadott termékek ára magyar forintban (Ft) kerülnek feltüntetésre. Az antalekszer weboldalon megrendelhető termékek, szolgáltatások árai, kimondottan a webshopra érvényesek, az üzletekben elérhető termékek, szolgáltatások áraitól eltérhetnek, így azokról az üzletekben lehet tájékozódni. A termékek árai bruttóban vannak feltüntetve és az általános forgalmi adót tartalmazzák. Az áfa mértéke a Magyarországon hatályos jogszabályok szerint kerültek alkalmazásra. A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Termékrendelésnél külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. Rendelés során megrendelés összesítő készül, ami tételesen tartalmazza a megrendelt termékek vételárát, a kiválasztott szállítási díjat, így a fizetendő végösszeg már minden költséget tartalmaz.

 

Rendelés folyamata

A megrendelések leadása kizárólag az ANTAL ékszer internetes áruházában a www.antalekszer.hu weboldalon keresztül van lehetőség. Telefonon és e-mailben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton (e-mailben) küldi el a felhasználók részére.

Vásárlók számára a Weboldal tartalmának minden része elérhető regisztráció nélkül, így a megrendelés leadására regisztrációval és regisztráció nélkül is lehetőség van.

A termék(ek) kosárba tételét követően a “Megrendelés” gombra kattintva lehet kitölteni a számlázási és a szállítási adatokat, majd ezt követően van lehetőség a fizetési és a szállítási mód kiválasztására. A „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával a felhasználó ajánlatot tesz, mellyel fizetési kötelezettsége keletkezik, s melyre a megrendeléstől számított 48 órán belül e-mailben automatikusan visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás minden esetben tartalmazza a rendelés azonosítóját, a választott átvételi és fizetési módot, a rendelés értékét, a szállítási feltételeket, termékmegnevezést és darabszámot, valamint a felhasználó szállítási (név, cím, telefonszám) és számlázási (név, cím, ha van, törzsvásárlói kártyaszám) adatait. Amennyiben a visszaigazolás – mely tartalmazza a megrendelés feltételeit – nem érkezik meg, a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására a módosult adatok felülírásával és rögzítésével. A szerződés nyelve magyar. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma.

Amennyiben Ön a bankkártyás fizetési módot választotta, úgy az oldal automatikusan átirányítja az OTP SimplePay fizetési felületére.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Vásárló által leadott megrendelést elutasítsa ha a megrendelésben szereplő Termékek mennyiségéből – a készlettől függően – kevesebbet igazoljon vissza. Erről a Szolgáltató a Vásárlót e-mailben értesíti. Ilyen esetben a Szolgáltató a Vásárló által már kifizetett, azonban az Eladó által vissza nem igazolt termékek vételárát a Vásárló részére visszatéríti.

 

Böngészés, regisztráció, számlázás

Regisztráció:

A vásárlók részére van lehetőség regisztrálni is a Weboldal fejlécében megtalálható „Belépés/Regisztráció” ikonra kattintást követően.
A regisztráció során a következő adatokat szükséges megadnia a Szolgáltató részére:

  • Kapcsolattartó adatok (vezetéknév és keresztnév),
  • Email cím,
  • Jelszó

A regisztráció során a megadható a számlázási és szállítási cím, így a következő megrendelés során ezek az adatok automatikusan kitöltésre kerülnek.

Regisztráció során van lehetőség megadni a szállítási adatokat (név, pontos cím megadásával), amennyiben az eltár a számlázási adatoktól. Ha a „szállítási adatok megegyeznek a számlázási adatokkal”, akkor ki kell pipálni a szöveg előtti négyzetet. A szállítási adatok szükség szerint módosíthatóak.

A regisztráció során célszerű feliratkozni az Antal Ékszer webshop hírlevelére, hogy egyedi ajánlatokkal, információkat tudjunk küldeni. Valamint el kell fogadni a Általános szerződési feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót.

Vásárló feladata, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissítse annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséért vagy késedelmes teljesítéséért, ha a megrendelés teljesíthetetlenségére vagy kései teljesítésére az okból kerül sor, hogy a Vásárló adatait nem frissítette, vagy hiányosan adta meg.

Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni a kapcsolat@antalekszer.hu e-mail címre küldött üzenettel. Szolgáltató a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül gondoskodik a regisztráció és a regisztráció során megadott személyes adatok törléséről. Vásárló felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

A Vásárlói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

Keresés a weboldalon:

Vásárló a Weboldalon megrendelhető termékeket, rendezett kategóriákban (pl. arany ékszer) találja. A termékek között böngészve, és a termékek kiválasztását „kosárba teszem” követően lehet megrendelni a kívánt terméket.

Lehetőség van a Weboldalon található „Keresés” kereső mezőt kitöltve, a megvásárolni kívánt termék névére, vagy típusára is rákeresni. Ha a Weboldalon eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a keresésének, akkor a rendszer azt megjeleníti. A megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, egyéb tulajdonságáról, a termék nevére és a termék alatt megtalálható „Leírás” feliratra kattintást követően lehet tájékozódni.

Kosár tartalom:

A „Kosárba” helyezését követően kerül a megrendelt termék(ek) a virtuális kosárba. A weboldal felső menüjében található „Kosár” ikonra kattintva tudjuk kosár tartalmát ellenőrizni, az ide helyezett termék(ek) részletesen listáját, a megrendelni kívánt darabszámot, méretet, azok bruttó árát, valamint alattuk a „végösszeg” összegzi a megrendelés értékét. Ezen a felületen a még van lehetőség módosítást végezni a méreten, darabszámon ( – vagy + jel választásával, darabszám pontos begépelésével) változtatni, terméket hozzá adni vagy törölni, a termékek közötti böngészve további terméket adni a kosárba.

Számlázási és a szállítási adatok:

Ha a Vásárló nem kíván tovább böngészni a termékek között, akkor a kosár felületen a „Megrendelés” gombra kattintással lehet folytathatja, a megrendelési folyamatot. Visszatérő vásárló esetén a rendszer az előzőekben már megadott személyes számlázási és szállításai adatokat adja fel, amit célszerű ellenőrizni, szükség szerint módosítani. Új vásárló esetén van lehetőség regisztrációval és a regisztráció nélkül folytatni a megrendelést.

A megrendelés elküldéséhez kötelezően szükséges megadni a kapcsolattartói és számlázási adatokat:

  • Név (vezetéknév, keresztnév vagy cégnév)
  • Cég esetén adószám
  • Település
  • Irányítószám,
  • Utca név, házszám,
  • E-mail címe
  • Mobil vagy telefonszám

Van lehetőség a rendelést a számlázási címtől eltérő szállítási címre kérni. Ennek módja „A szállítási adatok megegyeznek a számlázási adatokkal.” adatok felirat előtt található jelölőnégyzet tartamát törölni kell, majd a felugró szállítási cím adatait ki kell tölteni.

A „Tovább” gomb megnyomását követően van lehetőség a fizetési és a szállítási mód kiválasztására.

Az utánvét vagy átutalás fizetési mód választása azt jelenti, hogy a rendelést a FostPost csomagszállító igénybevételével kerül kiszállításra, melynek díja fizetési módonként változik és hozzáadásra kerül a termék árához. Lehetőség van az ANTAL ékszerboltokban személyes átvételre is. Személyes átvétel esetén a szállítás ingyenes. A rendelést a választott üzletben lehet átvenni a, itt kell kifizetni a rendelt termék díját, szállítási díj nélkül. A megrendelés elküldéséhez a jelölőnégyzet kipipálásávalel kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A weboldalra regisztrációval bejelentkezve vagy regisztráció nélkül megrendelés teljesítéséhez a szükséges adatokat megadását követően „Megrendelés elküldése” feliratra kattintva véglegesen elküldheti megrendelését a Szolgáltató részére.

Adatbeviteli hibák javítása

A rendelés bármely szakaszában és a megrendelés való elküldéséig a Weboldalon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókban, akár visszalépve a kosárba, a megrendelési felületen (pl. termék fotója előtt lévő  x gombra kattintva, törlése a kosárból). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rossz termék elhelyezése a kosárban, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím).

Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Vásárló által elküldött rendelést (ajánlatot) a Szolgáltató automatikus visszaigazoló e-mailben visszaigazolja a Vásárlónak, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat számlázási, szállítási adatokat, a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termék(ek) megnevezését, mennyiségét, árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

Amennyiben rendelését már elküldte viszont hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben kapott adatokban, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, annak érdekében, hogy a hibás rendelés ne kerüljön kiküldésre.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

Fizetési és szállítási feltételek

Fizetési feltételek

A Weboldalon a fizetés több módon történhet: előzetes banki utalással, online bankkártyával és a helyszínen készpénzzel illetve bankkártyával. 30 000,- Ft feletti vásárlás esetén a szállítási díj ingyenes.

Fizetés utánvét esetén - a szolgáltatás szünetel!

A Vásárló a megrendelés teljes végösszegét (szállítási költséggel együtt) közvetlenül a futárnak illetve a az automatánál fizeti ki készpénzben vagy bankkártyával. Abban az esetben ha a rendelés végösszege 30 000,- Ft összeget meghaladja, az utánvétes fizetési nem választható,  a végösszeget előre szükséges a Szolgáltató bankszámlájára utalni.

Fizetés előreutalással

Előre utalás  esetén a megrendelés végösszegét közvetlenül a Szolgáltató OTP Bank -nál vezetett bankszámlájára szükséges utalni és a megjegyzésbe fel kell tüntetni a megrendelés azonosítóját!

  • Számlatulajdonos neve:             ANTAL Corporation Kft.
  • Számlaszámot vezető bank:       OTP Bank Nyrt.
  • Bankszámlaszám:                       11706023-20009946-00000000

Banki átutalás esetében a Szolgáltató nem felel a Vásárlónál felmerülő bármely olyan többletköltségért, amely a Vásárló által választott fizetési módtól, vagy a Vásárló kártyakibocsátó bankjától függ (különösen, de nem kizárólagosan devizaárfolyam, egyéb költségek). A Vásárló felelős a kiválasztott fizetési mód kiválasztásából eredő következményekért.

Fizetés online bankkártyával

A megrendelt termékek árát és a felmerülő szállítási költséget a rendelés leadásakor előre kell kifizetnie a Vevőnek. A webáruház részére a bankkártya elfogadás lehetőségét a SimplePay, az OTP leányvállalata biztosítja bankkártya elfogadó rendszerén keresztül. Internetes vásárlás esetén a Vevőt a SimplePay webfelületére irányítja át a Szolgáltató, így a fizetés közvetlenül az OTP Bank által üzemeltette, a nemzetközi bank kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. A webáruház az Ügyfél bankkártyájának, illetve a mögötte álló számlájának semmilyen adatához nem jut hozzá. Bankkártyás fizetés esetén a vásárlás minden esetben forintban történik. Nem forintban vezetett bankszámlához vagy hitelszámlához tartozó kártyával történő fizetés esetén az online bankkártyás fizetés során a más devizából forintra váltást a vásárló kártyakibocsájtó bankja végzi el, az általa meghatározott/biztosított árfolyamon, ez bankonként eltérő lehet.

Webáruházunkban az alábbi kártyatípusokkal tud fizetni:

  • Visa
  • Visa Electron
  • MasterCard
  • MasterCard Maestro

Fizetés személyes átvételkor

Az Antal Ékszer boltokban lehetősége van a rendelésék végösszegét készpénzben vagy bankkártyával is kiegyenlíteni. Az eurós fizetés esetén a végösszeg forintra történő átszámítása a mindennapi (MNB bank) középárfolyamon történik, ami a kereskedelmi egységnél kiírásra kerül. Elfogadott bankkártyák: Visa, MasterCard, MasterCard Maestro, American Express.

 

Szállítás díjak, átvételi lehetőségek

A Szolgáltató biztosítja a megrendelt Termék megfelelő díjmentes csomagolását, és a kísérő dokumentumok elküldését. A Weboldalon leadott rendeléseket kiszállítása a FoxPost futárszolgálattal történnek a Vásárló által megadott címre. Valamint van lehetőség személyes átvételnek aminek a díja ingyenes. A megrendelés várható szállítási idejét a Szolgáltató ismerteti visszaigazoló e-mailben.

A szállítás időpontjáról a Felhasználó igény esetén van lehetőség egyeztethetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon. Amennyiben a rendelés végösszege meghaladja a 30 000,- Ft-ot, az utánvétes fizetési nem választható, ebben az esetben bankkártyával vagy utalással  szükséges a végösszeget kiegyenlíteni.

Az antalekszer.hu weboldalon megrendelt csomagok személyes átvételére országszerte folyamatosan bővülő FoxPost csomagautomata pontoknál van lehetőség. A csomag várható átvételi idejéről a Szolgáltató a visszaigazoló e-mailben nyújt tájékoztatást. A csomag átvételi pontra szállításáról a Szolgáltató e-mailben értesítést küld. Kiszállítást követően 3 munkanapon belül van lehetőség az érvényes kóddal FoxPost csomagpontból átvenni a csomagot.

Kiszállítási idő: 2-20 munkanap, mert egyes termékek rendelési, beszerzési ideje eltérő lehet, ennek függvényében a kiszállítási idő is változhat. Természetesen Szolgáltató törekszik a gyors kiszolgálásra és a legtöbb csomagot (ha a megrendelt termékeknél, minden logisztikai és készletezési paraméter adott) már 2 munkanapon belül kézbesíteni tudja.

Személyes átvétel (akár aznap) a szállítási díj: Ingyenes

Személy átvételre az ország több pontján van lehetőség. Szolgáltató alábbi címen található ANTAL ékszerboltokban a személyes átvétel ingyenes, nem kerül felszámításra szállítási költség.

  • Budapest XIII. Tutaj utca 6/A (8.00-16.00 Előzetes telefonos egyeztetés szükséges)
  • Százhalombatta, Tesco üzletsor, ANTALékszer (9.00-19.00)
  • Várpalota, Tesco üzletsor, ANTALékszer (9.00-19.00)
  • Pápa, Tesco üzletsor, ANTALékszer (9.00-19.00)
  • Sárvár, Tesco üzletsor, ANTALékszer (9.00-19.00)
  • Keszthely, Tesco üzletsor, ANTALékszer (9.00-19.00)

A helyszínen van lehetőség a megrendelés végösszegét kifizetni készpénzben, bankkártyával valamint választható az előreutalás is. Ez előreutalás esetén a termék akkor vehető át, ha Szolgáltató bankszámlájára a fizetendő összeg megérkezik és ismerteti egy visszaigazoló e-mailben a termék várható szállítási idejét.

Foxpost csomag automatánál személyes átvétel, szállítási díjak:

Lehetőség van Foxpost csomagautomatába kérni a termék szállítását, ezt a lehetőséget csak akkor lehet választani, ha a vásárló a termék vételárát és a szállítási költséget banki utalással vagy bankkártyás fizetéssel rendezte. 30 000,- Ft feletti vásárlás esetén a szállítási díj ingyenes. 

A szállítási díjak:

  • Kártyás fizetéssel / előreutalással: 1400,- Ft
  • Utánvéttel történő fizetés esetén: 1700,- Ft (szünetel!)

Foxpost házhoz szállítási díjak:

Foxpost futárszolgálattal otthonodba vagy a egyéb címre is kérheted a rendelés kiszállítását, bankkártyás vagy banki utalásos fizetés esetén. A futárnál nincs lehetőség készpénzzel és bankkártyával is fizetni!  30 000,- Ft feletti vásárlás esetén a szállítási díj ingyenes.

A szállítási díjak:

  • Kártyás fizetéssel / előreutalással: 2600,- Ft
  • Utánvéttel történő fizetés esetén: 3000,- Ft (szünetel!)

 

A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-18:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni (munkahely címe), ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket. Munkahelyre vagy egyéb címére kérik a szállítást, valaki tudjon a csomag érkezéséről, aki át tudja venni (pl.: portás stb.), valamint rendelkezzen az átvételhez szükséges összeggel.

A küldeményről, annak feladásakor a Szolgáltató elküldi a Vásárló részére emailben a csomagszámát, amivel lekövetheti csomagja útját a www.foxpost.hu weboldalon található csomagkereső funkcióban. Csomag automatába érkezett csomagokról a futárszolgálat értesítést küld a Vevőnek, ahol a kapott kóddal - utánvét esetén, fizetést követően - a rendelés átvehető.

Ha az első kiszállításkor a futár nem találja a Vásárlót az általa megadott szállítási címen, akkor az adott telefonszámon megkísérli a Vevőt felhívni és egyeztetni, ennek sikertelensége setén, e-mailben értesítőt küld. A következő napon a csomag újra kiszállításra kerül, ill. a Vásárlónak lehetősége van a futárral az értesítőn megadott telefonszámon másik időpont egyeztetésre.

A futárszolgálat összesen kettő kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Vásárlónak felróható okból -, akkor a futár a terméket visszaszállítja Szolgáltatóhoz és a Szolgáltató azt továbbértékesítheti, a megrendelést pedig törölheti. Ilyen esetben, ha a Vásárló utólag mégis kéri a termék újbóli kiszállítás, köteles az új kiszállítás költségét megfizetni a Szolgáltató részére.

A Szolgáltató a szállítást kizárólag magyarországi címre vállalja.

 

Magyar Posta Logisztika (MPL), csomag automatáknál személyes átvétel és díjak:

Amennyiben a Magyar Posta Logisztikai (MPL) szállítását választod és a személyes átvételt, akkor MPL csomagpontjánál MOL töltőállomásokon vagy a Magyar Postán személyesen tudod átvenni a rendelt terméket. Ezzel a szállítási módnál kérjük, hogy vedd figyelembe, hogy kizárólag előre bankkártyával vagy utalással szükséges kifizetni a rendelés végösszegét. Utánvételes fizetésre nincs lehetőség. A küldeményről, annak feladásakor a Szolgáltató elküldi e-mailben a csomagszámodat, amivel lekövetheted csomagod úját a www.posta.hu weboldalon található nyomkövetés funkcióban. Csomag automatába érkezett csomagokról a futárszolgálat értesítést küld a számodra, ahol a kapott kóddal a rendelésed átvehető.

A szállítási díj:

  • Kártyás fizetéssel vagy előreutalás esetén: 990,- Ft

Magyar Posta Logisztika (MPL) házhoz szállítás és díjak:

Amennyiben a Magyar Posta Logisztikai (MPL) házhozszállítását választod, akkor a futár otthonodba vagy a rendelés során megadott szállítási címre kézbesíti a csomagodat. Ennél a szállítási módnál kérjük, vedd figyelembe, hogy kizárólag előre bankkártyával vagy utalással szükséges kifizetni a rendelés végösszegét. Utánvételes fizetésre nincs lehetőség.

A szállítási díj:

  • Kártyás fizetéssel / előreutalás esetén: 1 990,- Ft

A küldeményről, annak feladásakor a Szolgáltató elküldi e-mailben a csomagszámodat, amivel lekövetheted csomagod úját a www.posta.hu weboldalon található nyomkövetés funkcióban. Amennyiben a csomag érkezésekor nem tartózkodsz a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni (munkahely címe), ahol a szállítási időszakban egy megbízott személy biztosan át tudja venni a megrendelt terméket. Az MPL futárja a csomagodat két egymást követő munkanap kísérli meg kézbesíteni 08:00 és 17:00 óra között. Amennyiben sikertelen mindkét kézbesítés, ezt követően a postán tudod átvenni a csomagodat, az értesítőn megjelölt 5 vagy 10 munkanapos őrzési időn belül.

A Szolgáltatóval a szállítást kizárólag magyarországi címre vállaljuk.

 

Elállási jog

A Szolgáltató előzetesen tájékoztatja a Vásárlót a Termék kiszállításának várható időpontjáról, azonban a Termékek szállításával kapcsolatos értesítések és közlések – különös tekintettel a szállítás várható időpontjára – csupán tájékoztató jellegűek, azok nem válnak a szerződés részévé. Ennek alapján sem a Szolgáltató, sem a Vásárló nem fordulhat kártérítési igénnyel a másik félhez a szállítással kapcsolatban tett nyilatkozatokban, tájékoztatásokban rögzítettek meghiúsulása, illetve elmaradása esetén.

A Szolgáltató késedelme esetén a Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha :

  • a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
  • a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni.

Elállási jog gyakorlásának menete

Fogyasztó a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén:

  • terméknek,
  • több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
  • több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
  • ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Szolgáltató a 45/2014 (II.26.) Korm. rendeletben megjelölt elállási jog gyakorlására nyitva álló 14 naptári napot biztosít arra, hogy a Fogyasztó elállási jogát gyakorolhassa.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt (akár a 14. napon) elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató email–ben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

 

Termék visszaküldésének menete:

 

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató levelezési címére (1133 Budapest, Tutaj u. 6/A.,5/4.) indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, vagy személyesem valamelyik ANTAL ékszerboltba bevinni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Szolgáltató azonban nem vállalja sem a visszaszállítás megszervezését, lebonyolítását, továbbá nem vállalja át a Fogyasztótól a termék visszajuttatás költségét sem. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát – megtérítését.

Esetek, amikor a Fogyasztót megilleti vagy nem illeti meg az elállási jog:

A nem előre gyártott termék esetében, amikor a Fogyasztó kérésére vagy kifejezett utasítása alapján állított elő a Szolgáltató, vagy olyan terméknél, ahol egyértelműen a Vásárló személyére szabtak. (pl. egyedi gravírozás, készítés, gyűrű szűkítése-tágítása, egyéb egyedi igények), a Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog!

Az elállás megilleti a Fogyasztót, ha a megrendelt termék anyaghibás, illetve tévesen történt a teljesítés vagy nem megfelelő teljesítés esetén. (pl. a Szolgáltató nem a megfelelő szöveget gravíroz a termékre).

 

Szavatosság - Jótállás

Kellékszavatosság

Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul közölni a Szolgáltatóval.

Termékszavatosság

A termék hibája esetén a vásárló a kellékszavatosság vagy termékszavatossági igényét érvényesíthet. Vásárlót azonban nem jogosult, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen.

Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló az órák esetében a gyártóval, az ékszerek esetében a forgalmazóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó vagy forgalmazó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Vásárló termékszavatossági igényét a gyártójával vagy a Szolgáltatóval szemben gyakorolhatja.

A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Jótállás

Hibás teljesítés esetén a jótállási igényt, a 151/2003. (IX.22) Kormányrendelet szabályozza és az eladástól számítva az alábbiak szerint lehet érvényesíteni. A kötelező jótállás (ami az aktuális kormányrendelet alapján változhat), kezdő időpontja a termék fogyasztónak minősülő Vásárlónak történő átadásának a napja.

A jótállási idő:

10 000,- Ft-ot elérő és 100 000,- Ft-ig 1 év,

100 000,- Ft felett -250 000,- Ft-ig 2 év,

és 250 000,- Ft feletti eladási ár estén 3 év.

 

A termék javítása esetén a jótállás időtartama a javítási idővel meghosszabbodik. A jótállás csak az áru gyártási hibáira vonatkozik. A használati útmutatóban leírtak figyelmen kívül hagyása miatt bekövetkezett károsodásért felelősséget nem tudunk vállalni. A hibás árut ezen, a jótállási jegy vagy az eladást igazoló bizonylat alapján térítésmentesen megjavítjuk, illetve kicseréljük. A jótállás a jogszabályból eredő jogaidat nem érinti. A szokványos elhasználódás, karcolás nem gyártási hiba, ezekben az esetekben a reklamációt nem tudjuk elismerni. Az ékszert védeni kell a mechanikus károsodástól, nem érintkezhet vízzel, tisztítószerekkel vagy kémiai anyagokkal. Amennyiben az ékszer ily módon károsodott, nem tudjuk a reklamációt elismerni. Az ékszer tisztításához használjon erre a célra kifejlesztett polírozó kendőt vagy tisztító folyadékot. Annak az ékszernek a reklamációját tudjuk elismerni, amely a mellékelt használati útmutatóban foglaltak szerint rendeltetésszerűen volt hordva.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállási jogokat kizárólag a fogyasztónak minősülő Vásárló érvényesíthet.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárló részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

  • rendeltetésellenes használat, az ékszer és óra használati, kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
  • helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
  • szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
  • elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Vásárló:

  • elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Fogyasztónak okozott érdeksérelmet.
  • ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Vásárlónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Vásárló – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést előre egyeztetett határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve végezzük el.

A Szolgáltató törekszik arra, hogy a Vásárlóval egyeztetve a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.  A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vásárló a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

Amennyiben a jótállási időtartam alatt a termék első alkalommal történő javítása során megállapítást nyer, hogy a termék nem javítható, - amennyiben másként nem rendelkezel- nyolc napon belül a termék kicserélésre kerül. Ha a termék cseréjére nincs lehetőség, a visszaküldött termék ellenértékének megfizetését igazoló bizonylat alapján - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül részedre visszatérítjük.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok az kellék és a termékszavatosság által meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik. A jótállás tehát nem érinti a Vásárló jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.

Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, a Vásárló békéltető testületi eljárást kezdeményezhet.

Szavatossági, jótállási igényeit Vásárló a Szolgáltató valamely elérhetőségén keresztül jelentheti be és érvényesítheti.

 

Jogérvényesítési lehetőségek, panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Vevő a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

ANTAL Corporation Kft.
1133 Budapest, Tutaj u. 6/A.
+36 20 549 7969
kapcsolat@antalekszer.hu

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, valamint a hatályos jogszabályok értelmében a Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja.

Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi – vesz fel. Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni. Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát. Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 14 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

Amennyiben a Szolgáltató és a Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
  • Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő és az alábbiakban felsorolt békéltető testületnél. Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli (válaszirat küldés és megjelenési kötelezettség).
  •  Vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület:Pest Vármegyei Békéltető Testület, Címe: 1119 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2., Telefonszáma: (1) 792-7881, E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36., Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154, (20) 283-3422, E-mail cím: kerelem@baranyabekeltetes.hu, info@baranyabekeltetes.hu

Bács-Kiskun Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4., , Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-532, (70) 938-4765,
Fax száma: (76) 501-538 , E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Békés Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5., Telefonszáma: (66) 324-976, Fax száma: (66) 324-976,
E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hu; bmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1., Telefonszáma: (46) 501-090 (új ügyek), (46) 501-871 (folyamatban lévő ügyek),
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., Telefonszáma: (1) 488-2131, E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. , Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék, E-mail cím: info@csmkik.hu; bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6., Telefonszáma: (22) 510-310, E-mail cím: fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a., Telefonszáma: (96) 520-217, E-mail cím: bekelteto.testulet@gymsmkik.hu

Hajdú-Bihar Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10., Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.,
Telefon: (52) 500-710, (52) 500-745, Fax: (52) 500-720, E-mail cím: bekelteto@hbkik.hu

Heves Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Hadnagy u. 6. földszint, Levelezési címe: 3300 Eger, Pf.: 440,
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék, E-mail cím: bekeltetes@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8., Telefonszáma: (20) 373-2570, Fax száma: (56) 370-005, E-mail cím: bekeltetotestulet@iparkamaraszolnok.hu

 Komárom-Esztergom Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36., Telefonszáma: (34) 513-010, Fax száma: (34) 316-259, E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu

Nógrád Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Mártírok útja 4. fsz. 14., Telefonszám: (32) 520-860, E-mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2., Telefonszáma: (1) 792-7881, E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6., Telefonszáma: (82) 501-000, (82) 501-026, E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2., Telefonszáma: (42) 420-180, Fax száma: (42) 420-180, E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25., Telefonszáma: (74) 411-661, (30) 664-2130, Fax száma: (74) 411-456,
E-mail cím: kamara@tmkik.hu; monus.greta@tmkik.hu

Vas Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 23., Telefonszáma: (94) 312-356, (94) 506-645, (30) 956-6708, E-mail cím: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1., 8200 Veszprém, Pf.: 220, Telefonszáma: (88) 814-121, (88) 814-111, Fax száma: (88) 412-150,
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Vármegyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24., Telefonszáma: (92) 550-513, Fax száma: (92) 550-525, E-mail cím: zmkik@zmkik.hu; zmbekelteto@zmkik.hu

 A ANTAL CORPORATION KFT fióktelepei szerinti illetékes békéltető testületek:

Veszprém Vármegyei Békéltető Testület, Címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1., 8200 Veszprém, Pf.: 220.,
Telefonszáma: (88) 814-121, (88) 814-111, Fax száma: (88) 412-150, E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Vas Vármegyei Békéltető Testület, Címe: 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 23.,
Telefonszáma: (94) 312-356, (94) 506-645, (30) 956-6708, E-mail cím: vmkik@vmkik.hu

Zala Vármegyei Békéltető Testület, Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513, Fax száma: (92) 550-525, E-mail cím: zmkik@zmkik.hu; zmbekelteto@zmkik.hu

 

 A ANTAL Corporation Kft. a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást és együttműködik annak eljárása során.
Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül.

A Vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: http://jarasinfo.gov.hu/.

A ANTAL CORPORATION KFT. és a Fogyasztók/Vásárlók között esetleg felmerülő vitás kérdéseket békés úton rendezik, vagy amennyiben ez nem lehetséges, a vitás ügyeket megoldás céljából a Fővárosi Törvényszék.  https://fovarositorvenyszek.birosag.hu/elerhetosegeink/ elé kell terjeszteni, amennyiben az nem ellentétes a Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvényben rögzített a vállalkozás által fogyasztóval szemben, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránt indított perre vonatkozó illetékességi kikötéssel.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Weboldal Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek rendelkezéseit frissítse, illetve időközönként módosítsa, hogy az tükrözze a Weboldal működési módját és feltételeit, vagy a jogszabályi környezet változását. Ilyen esetekben az Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek módosított változata jelenik meg az oldalon. Az Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek tartalmát érdemes időről-időre figyelni a Weboldalon. Az Általános Felhasználási és Szerződési Feltételek ellen, azok Weboldalon történő közzétételét követően, a Vásárló/Felhasználó tiltakozhat.

 

Egyéb rendelkezések

Felelősség

Vásárló a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Weboldal használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A Vásárlók által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Internet globális jellege miatt Vásárló elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe köteles eljárni. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység a Vásárló államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Vásárlót terheli a felelősség.

Amennyiben a Vásárló a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A Weboldalon, a termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a Vásárlók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltató azonban fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények értesítés nélküli törlésére.

Szerzői jogok

A Weboldal  grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított Vásárlója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Weboldal tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF – ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Weboldalon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Weboldal rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a www.antalekszer.hu domain nevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domain névre, annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának ki listázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A Szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

Amennyiben az ANTAL Corporation Kft. egy Vásárlónak a tartalom vagy annak bizonyos része vonatkozásában a közöttük erre létrejött külön megállapodás értelmében az abban meghatározott tartalommal felhasználási jogot ad, és amely tartalomhoz a Vásárlónak hozzáférése van, vagy a Vásárló ezen megállapodás következtében hozzáférést nyer, e felhasználási jog csakis a megállapodásban meghatározott tartalomra vagy tartalmakra terjed ki, kizárólag annak vagy azoknak a Weboldalon történő elérhetősége időszakában vagy a megállapodásban meghatározott időszakra érvényes, a meghatározott feltételeknek megfelelően.

Tulajdonjog fenntartása

A vételár teljes kifizetéséig a termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

Az online értékesítésre vonatkozó speciális rendelkezések

A Weboldalra bármely Vásárló beléphet. Az ANTAL CORPORATION KFT. fenntartja a jogot, hogy a Vásárlónak a Megrendelés leadásához való jogosultságát és hozzáférését és/vagy valamely fizetési mód választását majd alkalmazását korlátozza, amennyiben az adott Vásárló a Weboldalon végzett tevékenységével veszélyeztetheti a Weboldal zavartalan működését és/vagy tevékenységével az ANTAL CORPORATION KFT. – nek kárt okozhat. Ezen esetben a Vásárló az ANTAL CORPORATION KFT. székhely szerinti (elérhetőség) ügyintézéséhez fordulhat, ahol a korlátozás(ok) indokairól tájékoztatást kap.

A Vásárló a Termék forgalmazójával kapcsolatba léphet a weboldalon, és az ÁFSZ-ben feltüntetett elérhetőségeken. A Termék forgalmazója az általa kapcsolatfelvétel céljára megadott információk valósságáért és helyességéért felel.

A Weboldalon feltüntetett tartalom, különösen a termékek leírására használt információ nem jelenti a Szolgáltató ajánlati kötöttségét, ezek kifejezetten a bemutatás célját szolgálják, a Weboldalon szereplő képek esetenként lehetnek illusztrációk. A Vásárló részére bármely kommunikációs eszköz (elektronikus, telefon stb.) útján küldött vagy a Vásárló által belépés, látogatás és/vagy böngészés útján szerzett semmilyen Tartalom nem képezi az ANTAL CORPORATION KFT. szerződéses kötelezettségét, sem ajánlati kötöttségét és/vagy – amennyiben létezik ilyen – a tartalom átküldését lebonyolító ANTAL CORPORATION KFT. alkalmazott/megbízott szerződéses kötelezettségét, sem ajánlati kötöttségét, ezen tartalom vonatkozásában.

A Szolgáltató a Megrendelés lebonyolításával kapcsolatos szolgáltatások teljesítésével harmadik személyt bízhat meg a Vásárló előzetes és/vagy egyidejű tájékoztatásával. Ez a Vásárló beleegyezéséhez nem kötött. A Szolgáltató azonban ezen esetekben is felel a Vásárlóval kötött szerződésből eredő kötelezettségei teljesítéséért.

Titoktartás

A Vásárló által a Szolgáltatónak szolgáltatott bármely jellegű információt a Szolgáltató bizalmasan kezeli, azt csak jelen ÁSZF – ben rögzítettekkel összhangban oszthatja meg harmadik személyekkel. A Vásárló a megrendelés/szerződés vonatkozásában nem ad semmilyen nyilvános nyilatkozatot harmadik személyek részére a Szolgáltató előzetesen adott írásos hozzájárulása nélkül.

Azzal, hogy a Vásárló információkat és adatokat közöl a Weboldalon, biztosítja a Szolgáltatónak az azokhoz való korlátlan és visszavonhatatlan hozzáférését, továbbá ezen információk vagy adatok feletti használati, másolási, módosítási, átküldési és terjesztési jogot. Ugyanakkor a Vásárló egyetért azzal, hogy a Szolgáltató szabadon használhatja azokat az ötleteket, koncepciókat, know-how-t vagy technikákat, amelyeket a Weboldalon keresztül ismertetett. A fenti szabályrendszer megsértése esetén a Szolgáltató jogosult a Vásárló képeit és videóját részben vagy egészben törölni.

Az értékelésekkel és Vásárlói véleményekkel kapcsolatban felmerülő bármely panasz, kifogás a jelen ÁSZF – ben rögzített elérhetőségek bármelyikén jelezhető a Szolgáltató felé. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a kifogásolt Vásárlói véleményt törölje, valamint felfüggessze az érintett Vásárló jogát a Vásárlói vélemények feltöltésére vonatkozóan.

A személyes adatok kezelése

A Weboldal személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályzata jelen Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek részét képezi és az Adatkezelési szabályzatban érhető el, Megtekinthető

Cookie (süti) használata

A Weboldal sütiket használ, az ANTAL CORPORATION KFT. sütikre vonatkozó szabályzata az  Adatkezelési szabályzatban érhető el, Megtekinthető

Vis major

E fogalom alatt értendő minden olyan ok, eset, körülmény, amely előre nem látható, nem ellenőrizhető, és/vagy olyan, az ANTAL CORPORATION KFT. – t érintő, de tőle független ok, amelynek felmerülése lehetetlenné teszi ANTAL CORPORATION KFT. számára a jelen ÁSZF – ben vállalt kötelezettségek teljesítését. A Felek egyike sem vonható felelősségre a szerződéses kötelezettségek nem teljesítéséért abban az esetben, amennyiben azt részben vagy egészben Vis Maior eredményezi. Amennyiben a Vis Maior annak felmerülésétől számított 15 (tizenöt) napon belül nem szűnik meg, bármely fél – a másik fél egyidejű értesítése mellett – megszüntetheti a szerződést, anélkül, hogy a másik fél kártérítési igénnyel léphetne fel.

Általános Szerződési és Felhasználói Feltételek egyoldalú módosítása

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók Weboldalon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

Jelen ÁSZF érvénybe lépésének ideje: 2023. október 19.

 

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési Tájékoztató

A ANTAL Corporation Kft. a www.antalekszer.hu weboldal működtetése során a Honlapra látogatók, a Honlapon regisztrálók megrendelést leadók (továbbiakban Érintett) adatait kezeli. A tájékoztató célja, hogy a személyes adataidnak kezelésével kapcsolatos minden fontos tényről átlátható és részletes tájékoztatást adjunk.

A weboldal működtetőjeként, tiszteletben tartjuk az online látogatók adatvédelemhez fűződő jogait, és tisztában vagyunk a gyűjtött információk védelmének fontosságáról. Az adatok kezelésével összefüggésben tájékoztatunk, a Honlapon kezelt személyes adataid kezelése körében, a követett elvekről és gyakorlatáról, valamint jogaidnak gyakorlásának módjáról és lehetőségeidről. A Honlap használatával, adataid önkéntes megadásával, megrendeléseid elküldésével, adott esetben a regisztrációval elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulsz az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

Jelen adatkezelési tájékoztató a weboldalon keresztül történő adatkezelésekre vonatkozik:      https://www.antalekszer.hu 

Kérjük, hogy körültekintően olvasd tovább tájékoztatónkat.

A vállalkozás adatai elérhetőségei

Cég neve:                     ANTAL CORPORATION KFT.

Székhely:                       1133 Budapest, Tutaj u. 6/A.

Üzletek, ANTAL ékszerboltok                    
                                      8360 Keszthely, Csapás u. 27. – Tesco üzletsor
                                      8100 Várpalota, Fehérvári út 17. – Tesco üzletsor
                                      8500 Pápa, Celli út 92. – Tesco üzletsor
                                      9600 Sárvár, Rákóczi F. u. 83. – Tesco üzletsor
                                      2440 Százhalombatta, Damjanich u. 27. – Tesco üzletsor

Képviseli:                       Leipán Lívia Orsolya, Antal Lívia
Telefonszám:                 + 36 20 549 7969,   +36 20 494 8464
E-mail:                           kapcsolat.antalcorporation@gmail.com
Weboldal:                      www.antalekszer.hu
Cégjegyzékszám:           01-09-273041
Adószám:                       14067107-2-41

Adatkezelés célja, módja, jogalapja

Az adatkezelés célja a www.antalekszer.hu weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A rendelkezésünkre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag az megrendelés teljesítése, a számlázás lehetővé tétele, a termékek házhoz szállítása, kapcsolattartás céljára, illetve ha feliratkozol hírlevélre, akkor hírlevél küldésre és az esetlegesen a létrejött szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk és kezeljük. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az önkéntes hozzájárulásod alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs tartalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése és a jogaidnak védelme.
A ANTAL Corporation Kft. a megadott személyes adatokat az e pontokban meghatározott céloktól eltérő célokra nem használja fel. Személyes adataidat harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges. Minden olyan esetben, ha az adataidat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra szeretnénk felhasználni, erről tájékoztatunk, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulásodat kérjük, illetőleg lehetőséget biztosítunk számodra, hogy az adataid felhasználását megtiltsd.

Az ANTAL Corporation Kft. részére megadott személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint kezeljük.

Az ANTAL Corporation Kft.. a www.antalekszer.hu weboldalon megadott személyes adatokat nem ellenőrizzük. A megadott adatok hitelességéért kizárólag az adatod megadó személy felel. Bármelyik e-mail címed megadásakor egyben felelősséget vállalsz azért, hogy a megadott e-mail címed megadásakor kizárólag Te magad veszed igénybe a szolgáltatást. E felelősségvállalásra való tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekor összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Személyes adatokat az alábbiak alapján (cél, jogalap) gyűjtjük

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatunk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha élsz valamelyik említett jogoddal.

Amennyiben a antalekszer weboldalon keresztül nem vásárolsz, csak látogatója vagy, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Rád, amennyiben marketing célú hozzájárulást adsz számunkra. A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben az alábbiakban tájékoztatunk.

Kapcsolatfelvétel

Érdeklődés végett e-mailben, vagy telefonon kérdéssel fordulsz hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhetsz a weboldalról.

  • Kezelt adatok: A kapcsolatfelvétel során megadott adataid.
  • Az adatkezelés időtartama: Az adataidat csak a kapcsolatfelvétel lezárultjáig kezeljük.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk GDPR. (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. adataidat újabb vásárláskor nem kell ismét megadni, mert a rendszer felismer és betölti az előzőekben már megadott adataidat). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele.

  • Kezelt adatok:  érintett nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.
  • Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulásának visszavonásáig.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a regisztrációddal adsz meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Megrendelés leadása, feldolgozása

A megrendelésed és ez által a szerződés teljesítése érdekében szükséges az adataid megadása, annak kezelése és feldolgozása.

  • Kezelt adatok: A megrendelő neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, a megvásárolt termék jellemzői, a megrendelés száma és a vásárlás időpontja kerül kezelésre. Cég esetén cégnév, székhely cím, adószám, szállítási cím.
    Amennyiben rendelést adtál le az antalekszer weboldalon, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.
  • Az adatkezelés időtartama: Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.
  • Az adatkezelés jogalapja: A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

  • Kezelt adatok: Név, cím, jogi személy esetén adószám is.
  • Az adatkezelés időtartama: A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

  • Kezelt adatok:     Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
  • Az adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.
  • Az adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

Az online rendeléssel kapcsolatos általános adatkezelés

A antalekszer.hu fentartja a jogot arra, hogy a beleegyezésedet követően az Info törvényben meghatározott módon, a kereskedelmi üzleteiben történő személyes átvételed során a terméket átvevő természetes személy személyi azonosító igazolványa számát rögzítsük. Az Info. tv. rendelkezései értelmében a hozzájárulás, szóban, írásban és ráutaló magatartással (az okmány átadásával) is megadható. Jelen adatkezelés célja a vásárlás tulajdonjogodhoz fűződő érdeked megóvása. Az Info. tv. rendelkezései értelmében kérheted a jelen pontban rögzített személyes adataid törlését.

 

Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben garanciális ügyintézés kérsz, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

  • Kezelt adatok: Vásárló neve, címe, telefonszáma, email címe, a panasz oka.
  • Az adatkezelés időtartama: A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az, hogy hozzánk fordulsz a termék garanciális ügyintézése esetén az a személyes és önkéntes döntésed, azonban ha hozzánk fordulsz, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 3 évig kötelesek vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

  • Kezelt adatok: Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.
  • Az adatkezelés időtartama: A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az, hogy hozzánk fordul panasszal az a személyes és önkéntes döntésed, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 3 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].
A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

  • Kezelt adatok: A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.
  • Az adatkezelés időtartama: A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni szükséges, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.
  • Az adatkezelés jogalapja: A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]
Marketing célú adatkezeléseknél, adatokat az alábbiak alapján gyűjtjük

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámjainkat, akcióinkat, tájékoztatóinkat, szolgáltatásainkat  tartalmazza. A hírlevél igénybevétele során az általad megadott adatokat kezeli.

  • Kezelt adatok: Név, e-mail cím.
  • Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
  • Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a hírlevélre történő feliratkozásoddal adsz meg az
    Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mik a Cookie fájlok?

A cookie (süti) fájlok betűből és számokból álló kisméretű fájlok, amelyek az oldalak meglátogatásakor a számítógéped és az oldalak böngészésére használt egyéb elektronikai eszközeibe vannak elmentve. A cookie fájlok célja pusztán statisztikai jellegű és a honlapunkon tett látogatásai hatékonyságát növelik és javítják a számodra nyújtott szolgáltatásokat. Internetes oldalunk jobbá tételére és az aekszerek.hu e-shopunkban történő vásárlás egyszerűsítésére is felhasználjuk ezeket.

A cookie fájlokat az alábbiakra használjuk

  • az oldalra való biztonságosabb bejelentkezésedhez és az azonosításodra
  • azoknak a termékeknek a megjegyzésére, amelyeket a kosárba helyeztél a látogatásod során, a pénztárba való átmenetnél és a vásárlás befejezésénél
  • azoknak az alapértelmezéseknek az azonosítására, mint a nyelv kiválasztása, szöveg mérete, lap elrendezése, leegyszerűsíti a weboldal böngészését is
  • a cookie fájloknak köszönhetően statisztikákat készítünk, amelyek segítenek nekünk a honlap és az egyes oldalak látogatottsága statisztikáinak kiértékelésénél.

A Cookie fájlokból összegyűjtött adatok

A statisztikai adatokból származó információkat marketing és tervezés céljaira használjuk fel. A cookie fájlokban információk találhatók az antalkszer.hu oldal használatáról. A személyes adataid azonban továbbra is érintetlenek! Csak a látogatásod egyedi azonosítóját mentjük el, amely segít felismerni ha legközelebb az oldalra  látogatsz és olyan beállításokat, preferenciákat nyújt számodra, amelyeket a lauraekszer.hu oldalon tett legutóbbi látogatásodnál választottál magadnak.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja

Három típusú cookiet különböztetünk meg, a működéshez fontos cookie-t, ami a Webshop megfelelő működését szolgálja, statisztikai célú és marketing célú cookiekat.

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján hozzájárulsz a statisztikai és a marketing célú cookie-k esetében, valamint a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint a Webshop működésének biztosításához szükséges jogos érdek, a működéshez szükséges cookiek esetében.

A működéshez elengedhetetlen cookie-k:

Amennyiben nem fogadod el ezeknek a cookie-k használatát, akkor egyes funkciók nem biztos, hogy elérhetőek lesznek számodra. Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát, élettartamuk kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik. Hiányuk esetén az oldal számos funkciója nem lesz elérhető.

  • Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.
  • Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.
  • Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.
  • Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.
  • Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.
  • Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.
  • currency A vásárló pénznemét tárolja. Élettartama 30 nap.

Statisztikai célú cookie-k:

  • Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten. Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
  • A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
  • Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
  • Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

  • Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

  • Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

  • Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Marketing célú cookie-k:

  • Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése. Google általános cookie tájékoztató: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=hu
  • Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg.
  • Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. Facebook tájékoztató: https://hu-hu.facebook.com/privacy/policies/cookies

A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást kaphatsz az alábbi linkeken

 

További adatkezelések

Amennyiben további adatkezelést kívánunk végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújtunk az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi hátteréről és jogalapjáról, az adatkezelés céljáról, a kezelt adatok köréről és az adatkezelés időtartamáról).

Tájékoztatunk arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (3a, 3b, 3c) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

A személyes adatokat megismerők köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás címzettjei

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

  • Az adatfeldolgozó megnevezése: KBOSS.hu Kft.
  • Az adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
  • Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 30 354 4789
  • Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@szamlazz.hu
  • Az adatfeldolgozó weboldala: https://www.szamlazz.hu/

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

  • Az adatfeldolgozó megnevezése:  LEAN Hungary Kft.
  • Az adatfeldolgozó székhelye:        1204 Budapest, Ady Endre utca 75.
  • Az adatfeldolgozó telefonszáma:   +36 30 574 1298
  • Az adatfeldolgozó e-mail címe:     lezsak.attila@leanhungary.com 
  • Az adatfeldolgozó weboldala: -

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számlviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelések címzettjei, adatfeldolgozói:

  • A címzett megnevezése:             FoxPost Zrt.
  • Az címzett székhelye:                 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
  • Az címzett telefonszáma:           +36 1 999 0369
  • Az címzett e-mail címe:              info@foxpost.hu
  • Az címzett weboldala:                https://foxpost.hu/ 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

Weboldal karbantartással kapcsolatos adatkezelés

  • Az adatfeldolgozó megnevezése: Antal Corporation Kft.
  • Az adatfeldolgozó székhelye:       1133 Budapest, Tutaj u. 6/A. 5/4.
  • Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 20 549 7969
  • Az adatfeldolgozó e-mail címe:     kapcsolat@antalekszer.hu
  • Az adatfeldolgozó weboldala:       www.antalekszer.hu

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

  • Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.
  • Az adatfeldolgozó székhelye:       9400 Sopron, Kőszegi út 14.
  • Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 99 200 200
  • Az adatfeldolgozó e-mail címe:     unas@unas.hu
  • Az adatfeldolgozó weboldala:       www.unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

Az adatkezelés során megillető jogaid

Az adatkezelés időtartamán belül a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetnek meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben jogaiddal élni kívánsz, az azonosításoddal jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Személyeddel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adataid megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő adataidról egyébként is kezel), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetővé tesz az adatkezeléseddel kapcsolatos panaszra a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben a vásárlónk voltál és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretnéd magadat azonosítani, az azonosításhoz kérjük, add meg rendelési azonosítódat is. Ennek felhasználásával, mint vásárlót be tudunk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszoljuk meg.

 

A hozzájárulás visszavonásának joga

Bármikor jogosult vagy az adatkezeléshez adott hozzájárulásod visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük, azonban vedd figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk feléd teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha tartozásod áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adataidat a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Jogosult vagy arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapj arra vonatkozóan, hogy személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e,
és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapj és
  • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztasson:
    • az adatkezelés céljai;
    • a  kezelt személyes adataid kategóriái;
    • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adataidat az Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
    • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    • Jogod van kérelmezni az Adatkezelőtől a vonatkozó személyes adataid helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
    • ha az adatokat nem Tőled gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Személyedre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy  azonosításod követően e-mailben juttatja el számodra a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezel, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókodba belépve tudod a kezelt személyes adataidat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmedben jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kérsz hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéred.

Helyesbítéshez való jog

Jogosult arra, hogy kérésedre az Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adataidat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • Vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
  • az adatkezelés jogellenes, de ellenzed az adatok törlését bármely okból (például azért mert a számodra a jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéred, hanem azok felhasználásának korlátozását;
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • tiltakozol az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a jogos indokaiddal szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztat.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Jogosult vagy arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a személyes adataidat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  • Visszavonja a hozzájárulásod és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Tiltakozol a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta a kezelt személyes adataidat, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy kérelmezted a szóban forgó személyes adataidra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek feléd követelése áll fenn és azt még nem teljesítetted, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból bármikor tiltakozz személyes adataid jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érdekeiddel, jogaiddal és szabadságoddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a személyes adataid e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha tiltakozol a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az önkéntes hozzájárulásodon alapul, joga van arra, hogy kérd az Adatkezelőtől, hogy az általad az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát a rendelkezésedre, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheted, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal

Jogosult vagy arra, hogy ne terjedjen ki Rád az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely személyedre nézve joghatással járna vagy hasonlóképpen jelentős mértékben érintene. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

  • Személyed  és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
  • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely jogaidnak és szabadságaidnak, valamint jogos érdekeidnek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • a személyed kifejezett hozzájárulásán alapul.

 

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatokat védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor a személyes adataiddal dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Jogaidat az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatod:

Adatkezelésseddel kapcsolatos kérdésseiddel, illetve észrevételeiddel fordulj a ANTAL Corporation Kft.-hez az alábbiakban megadott elérhetőségeken.

Levelezési cím:                ANTAL Corporation Kft., 1133 Budapest, Tutaj u. 6/A. 5/4

E-mail cím:                      kapcsolat.antalcorporation@gmail.com, penzugy@antalekszer.hu

 

Amennyiben úgy véled, hogy az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmedet, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezhet

Levelezési cím:                ANTAL Corporation Kft., 1133 Budapest, Tutaj u. 6/A. 5/4

E-mail cím:                      ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Tájékoztatunk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmed, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthatsz bíróság előtt.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatást küld számodra, az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  • azon jogáról, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől a Rád vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhatsz a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheted az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod,
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy köteles vagy-e a személyes adataidat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és személyedre nézve milyen várható következményekkel bír.

 Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül, hozzá is kell járulnod.

A jelen dokumentum a Antal ékszer weboldal működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Definíciók

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

Tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Az adatkezelés főbb irányadó jogszabályai

GDPR (általános adatvédelmi rendelet) – AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről);

Adatvédelmi törvény – Az információs önrendelkezési jogról, és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban Infotv., adatvédelmi törvény)

2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről („Ptk.”)

2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)

2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)

Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során

1995. évi CXIX. Törvény („Katv.”)- a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcím adatok kezeléséről

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről;2000. évi C. törvény a számvitelről