Egyedi és kis szériás arany, ezüst, drágaköves ékszerek - 6 helyen személyesen is átveheted!

Kérdésed van? Hívj minket! +06-20/549-7969

Gyűrűméret táblázat

Honnan tudhatod a gyűrűméretet? Gyűrű méret mérése + táblázat

 
Az alábbi módszerek egyikével könnyedén megállapíthatod, hogy mekkora a gyűrűméreted.
 
1. A legpontosabban egy ékszerboltban tudnak méretet venni az ujjadról, az ott található gyűrűméret meghatározó eszköz segítségével. Antal Ékszer üzleteinkben kollégáink örömmel segítenek.
 
2. Ha ez nem lehetséges, akkor sem kell aggódnod, otthon is meg tudod állapítani a méreted, csupán egy papírcsíkra vagy mérőszalagra lesz szükséged.

Fogj egy papírcsíkot vagy cérnát és szorosan tekerd körbe vele azt az ujjad, amelyiken a gyűrűt viselni szeretnéd. (Vedd figyelembe, hogy a két kéz azonos ujjainak általában eltér a mérete!)
 
Fogj rá az ujjaddal a papírcsíkra vagy cérnára, majd tedd egy vonalzó mellé, és a vonalzó segítségével mérd le a kapott hosszt. Így kapod meg a belső kerületet, az alábbi táblázatból az ahhoz tartozó gyűrűméretet keresd ki. Ha például belső kerületnek 64,6 mm-t mértél, akkor az a 65-ös gyűrűméretnek felel meg.
 

Mit tegyél, ha másnak vennél gyűrűt ajándékba?

 
Ha a kedvesedet, gyermekedet vagy bárki mást ajándékoznál meg gyűrűvel és meglepetésnek szánod, akkor is van néhány trükk, amivel leveheted a gyűrűméretét a tudta nélkül.
 
A legegyszerűbb, ha a megajándékozni kívánt személynek már van gyűrűje. Ilyenkor 2 dolgot is tehetsz:
- Ezt a gyűrűt tedd rá egy mérőszalagra és mérd meg a belső átmérőt, majd azonosítsd be a méretet a lenti táblázatból.
- Ha nincs kéznél mérőszalag, húzd fel a gyűrűt a saját ujjadra, és jegyezd meg, melyik ujjadra kb. meddig tudtad felhúzni, majd mérd meg a saját ujjad méretét azon a helyen. Így megkapod a belső kerületet, ezt pedig ismét a fenti táblázat segítségével tudod gyűrűméretre átváltani.
 
Ha a megajándékozni kívánt személynek nincs gyűrűje, akkor a fenti módszerek valamelyikével próbálj az ujjáról méretet venni.
 

Pro tippek a gyűrűméret meghatározásához:

 
Lehetőleg ne hideg ujjakon végezd a mérést, mivel ilyenkor a legkisebb az ujjak mérete. Ezért érdemes inkább melegben vagy a nap végén méretet venni az ujjakról.
 
Ha a gyűrűméret két gyűrűméret közé esik, akkor célszerű a nagyobb méretet választani.
Gyűrűméret táblázat