Egyedi és kis szériás arany, ezüst, drágaköves ékszerek - Most ingyenes szállítás Foxpost automatába!

Kérdésed van? Hívj minket! +06-20/549-7969

Blog

Honnan tudhatom, hogy egy gyémánt eredeti?

Antal Ékszer
Honnan tudhatom, hogy egy gyémánt eredeti?

Eláruljuk, mire figyelj, ha azt szeretnéd, hogy az általad vásárolt drágakő vagy ékszer ne hamisítvány legyen.

Az Antal Ékszernél megrendelt és megvásárolt drágakövek, gyémántok hivatalos GIA vagy IGI hitelesítéssel érkeznek.

A GIA, vagyis a "Gemological Institute of America" (magyarul: Amerikai Drágakő Intézet) egy világszínvonalú, független, nonprofit intézmény, amely az értékes kövek (drágakövek és gyémántok) minőségének és azokat értékelő szempontoknak a standardizálására, oktatására és kutatására specializálódott, a 4C rendszer is nekik köszönhető.

A GIA-t 1931-ben alapították, az intézmény azóta is meghatározó szereplő a drágakő- és gyémántiparban.

Az IGI, vagyis az "International Gemological Institute" (magyarul: Nemzetközi Drágakő Intézet) egy másik jelentős nevet viselő, független drágakő és ékszer minősítő intézet, melyet 1975-ben alapítottak Antwerpenben.

Az IGI is drágakövek minősítésével, oktatással és kutatással foglalkozik. Az intézet a világ különböző pontjain működtet laboratóriumokat és irodákat, ahol drágakövek értékelését, minősítését és tanúsítását végzik.

Az IGI és a GIA hasonló célokkal rendelkező intézmények, mindkettőnek nagy szerepe van a drágakövek minőségének értékelésében és a drágakőipar fejlesztésében.

Mindkét intézet világszerte elismert és használt, és fontos szerepet játszanak az ékszeriparban és a drágakő kereskedelem terén.

Ha GIA vagy IGI hitelesítést kapsz egy ékszer vagy drágakő mellé, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem hamisítvánnyal van dolgod.

 
Válogatnál fancy gyémánt köveink közül? Nézd meg fancy gyémánt kínálatunkat itt »
 
Egyedi gyémántot szeretnél? Itt adhatod le a rendelésed »