35 ékszer, 35 napig, 35% kedvezménnyel - Keresd Szülinapi kollekciónkat

Kérdésed van? Hívj minket! +06-20/549-7969

Ékszer blog

A 8 leggyakoribb gyémánt csiszolási forma

Antal Ékszer
A 8 leggyakoribb gyémánt csiszolási forma

A természetes gyémántoknak többféle csiszolási formája létezik, mindegyiknek megvan a saját különleges szépsége.

Az alábbiakban bemutatjuk a nyolc leggyakoribb gyémánt csiszolási formát: kerek (round), szögletes (princess), ovális (oval), navette (marquise), csepp (pear), smaragd csiszolás (emerald), párna (cushion), és szív (heart).
 
Kerek (round) csiszolás: A kerek gyémánt a legnépszerűbb csiszolási forma, az emberek közel 75%-a ezt a formát preferálja. A kerek gyémánt esztétikailag csodás látvány, fényvisszaverő képessége pedig káprázatos.
 
Szögletes (princess) csiszolás: A szögletes gyémánt négyzet alakú, modern és elegáns megjelenésű, általában azok választják, akik szeretnek elszakadni a hagyományoktól.
 
Ovális csiszolás: Az ovális gyémánt hosszúkás, ellipszis formája optikailag meghosszabbítja és karcsúsítja az ujjat, ezáltal kifinomult megjelenést kölcsönöz viselőjének.
 
Navette (marquise) csiszolás: A navette csiszolású gyémánt hajó alakú, a közepétől hegyes végéig. Ez a forma egyszerre különleges és mégis klasszikus mindazoknak, akik számára fontos az egyediség.
 
Csepp (pear) csiszolás: A csepp alakú gyémántok egyik végükön kerek kialakításúak, míg a másik végükön hegyesek. Ez a gyémánt eleganciát és egy cseppnyi romantikát csempész a megjelenésbe.
 
Smaragd (emerald csiszolás): A smaragd csiszolású gyémánt téglalap alakú és kiterjedt szabályos síkja van. Tisztaságot, rendezettséget sugároz, általában a határozott, rendszerető emberek választják előszeretettel.
 
Párna (cushion) csiszolás: A párna csiszolású gyémánt kerek sarkokkal rendelkezik és valóban egy párnára emlékeztet a formája. Lekerekített ívei viselőjük nőies báját és kecsességét emelik ki.
 
Szív (heart) csiszolás: A szív alakú gyémánt a szerelmet testesíti meg, gyakran eljegyzési gyűrű részeként használják.
 
Bár mindegyik csiszolás különleges a maga nemében, a különféle formák nem csak esztétikai élményt nyújtanak, de hatással vannak a gyémánt fényvisszaverő képességére is. A megfelelő csiszolás kiválasztása a személyes preferenciáktól és a gyémánt minőségétől függ.
 
Minden forma saját szépségével rendelkezik, így válaszd ki azt, ami a legjobban tetszik és kifejezi a stílusodat. Ne feledd, hogy a gyémánt csiszolás a gyémánt értékének egyik meghatározó tényezője is.
 
Válogatnál fancy gyémánt köveink közül? Nézd meg fancy gyémánt kínálatunkat itt »
 
Egyedi gyémántot szeretnél? Itt adhatod le a rendelésed »