Egyedi és kis szériás arany, ezüst, drágaköves ékszerek - 6 helyen személyesen is átveheted!

Kérdésed van? Hívj minket! +06-20/549-7969

Ékszer blog

Fancy briliánsok rövid története

Antal Ékszer
Fancy briliánsok rövid története
A fancy gyémántok és briliánsok lenyűgöző története a természet csodájának és az emberi kreativitásnak páratlan együttműködését tükrözi.
Ezek a különleges drágakövek nem csupán a föld mélyéből érkeznek, hanem az évszázadok során kialakult kultúrák, divatirányzatok és szenvedélyek megtestesítői is.
 
Első megjelenések
 
A fancy gyémántok és briliánsok jelenléte az emberiség ősi múltjáig nyúlik vissza. A briliánsokat már régóta csodálták a különleges ragyogásukért, az első gyémántcsiszoló technikák az ókori Indiában jelentek meg. Azonban a fancy gyémántok, azaz a színes változatok felfedezése és elismerése egy későbbi korszakra tehető.
 
Ragyogó India és az első fancy gyémántok
 
India az ősi időktől fogva gazdag gyémántforrás volt. Az ország gyémántbányáiból számos különböző színű és színű fancy gyémántot hoztak a felszínre. A rózsaszín, sárga, zöld és kék árnyalatú fancy gyémántok évszázadokon keresztül a királyok és uralkodók kincstáraiban pompáztak és ékszereit díszítették.
 
Felfedezések és az új korszak
 
A 18. és 19. században az új gyémántbányák felfedezése Brazíliában és Dél-Afrikában hatalmas változást hozott a gyémántkereskedelem és -piac dinamikájában. Az új lelőhelyekről származó kőzetek sokféle fancy gyémántot is tartalmaztak, ami tovább gazdagította a gyémántválasztékot.
 
A fancy briliánsok virágzása
 
A 20. században az ékszertervezők és gyémántcsiszolók új szintre emelték a fancy briliánsok kreatív alkalmazását. Az ékszerekben és kiegészítőkben a fancy gyémántok színei új dimenziót adtak a tervezésnek, és lehetővé tették az egyediség kifejezését. Híres gyémántok, mint például a 45.54 karátos, kék színű Hope Gyémánt és az 59.60 karátos Pink Star gyémánt, tovább növelték a fancy gyémántok iránti érdeklődést.
 
A modern fancy gyémánt piac
 
A kreatív megközelítések és a technológia fejlődése lehetővé teszi, hogy a fancy gyémántokat új és lenyűgöző módokon csiszolják és használják fel ékszerekben.
 
A piac különböző színű és formájú kőzetek széles választékát kínálja, így mindenki megtalálhatja a stílusához leginkább passzoló darabot. A fancy gyémántok napjainkra bárki számára elérhetővé váltak az internetnek köszönhetően, nézd meg a választékot webshopunkban.
 
Válogatnál fancy gyémánt köveink közül? Nézd meg fancy gyémánt kínálatunkat itt »
 
Egyedi gyémántot szeretnél? Itt adhatod le a rendelésed »